Uleiul de la cutiile automate se schimba des si e obligatoriu sa fie original pentru eficienta maxima de fiecare data

O masina, indiferent de marca si de vechime, are nevoie de mai multe tipuri de ulei ca sa functioneze corect. Astfel avem uleiul pentru motor, uleiul de transmisie, uleiul de servo-directie, uleiul de frana sau uleiul diferential. La anumite perioade de timp sau dupa un numar de kilometri uleiurile ar trebui inlocuite pentru ca se uzeaza si isi pierd din calitati, sistemele care depind de ele nu mai functioneaza corect, eficient. Cei mai multi soferi schimba uleiul de motor, dar pe cel de servo sau mai rau pe cel de frana nu il inlocuiesc la timp. La fel se intampla si cu cel de la cutia de viteze.

Daca la cutiile manuale nu prea trebuie sa schimbam foarte des uleiul, poate chiar deloc, depinde de masina, la o cutie automata lucrurile stau diferit. E important sa intelegem ca la cutiile automate intervine hidraulica, sunt circuite hidraulice, circuite si mecanism care au nevoie de un ulei cutie automata audi a4 mai lichid. Temperaturile sunt mai mari, pompele imping cu presiune lichidul, exista si radiatoare de racire. Stresul asupra unui ulei cutie automata audi a4 este mult mai mare, de aceea schimbarea trebuie facuta mai des, la 50.000-70.000 de km. La masinile mai bune schimbam uleiul si la 20.000 de km. Daca nu stii sigur cand sa schimbi uleiul cutiile automate te avertizeaza, nu se mai schima treptele lin, apar bruscari, apare uleiul murdar pe joja de la ulei. Un ulei inlocuit la timp inseamna si o masina care va functiona corect mai mult timp si nu ne va face probleme, nu va avea nevoie de service atat de des.

30Cutiile automate au nevoie de uleiuri originale, de calitate, de la producatori de top, asa ca va trebui sa le cumparam doar de la comercianti autorizati, care vand lucruri de calitate la preturi bune. Uleiurile originale sunt de preferat si sunt usor de recunoscut, se livreaza rapid si pot fi folosite fara probleme pe masinile pentru care au fost fabricate.

Be Sociable, Share!
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *