Top 3 cele mai comune probleme ale aerului conditionat

Aerul conditionat este, fara doar si poate, o necesitate pentru verile din ce in ce mai fierbinti. Iata de ce viata fara un aparat care sa faca aerul mai respirabil si atmosfera mai suportabila, mai ales in apartamentele mici si aglomerate de bloc, este adesea extrem de dificila. Pentru a te asigura ca aparatul tau de aer conditionat functioneaza mereu la parametri optimi, poti programa inainte de inceperea verii o constatare din partea unui service aer conditionat cu experienta si profesionist. Iata mai jos care sunt cele mai frecvente probleme care necesita reparatii aer conditionat, astfel incat sa stii ce anume sa eviti.

Filtrul. Unul dintre motivele tipice pentru care aerul conditionat nu functioneaza adecvat este un filtru infundat sau murdar. Fii atent intotdeauna la instructiunile producatorului cu privire la cat de des trebuie curatat filtrul de aer. Unele filtre sunt destinate utilizarii lunare, altele sunt facute pentru trei luni, in timp ce filtrele reutilizabile se pot scoate si spala ori de cate ori sunt murdare. Cum iti dai seama daca un filtru are nevoie de curatare? Daca lumina nu trece prin el, e clar ca e momentul sa il cureti! Filtrele murdare nu numai ca reduc fluxul de aer din incapere, dar pot determina si defectiuni ale unitatii de AC.
Termostatul. Un alt aspect de care sa tii cont este ca termostatul (cel care controleaza temperatura pe care o setezi pentru casa) sa fie pornit, ca interiorul sa fie curat si sa nu fie afectat de lumina soarelui si, de asemenea, sa fie amplasat corect.
Scurgeri de freon. Atunci cand incep sa apara scurgeri de agent frigorific din circuitul aparatului de aer conditionat, acesta nu va mai functiona adecvat, iar temperatura din interior va avea fluctuatii. Aceasta este una dintre cele mai frecvente, daca nu chiar cea mai frecventa, problema a aparatelor de aer conditionat, iar locul in care sunt scurgeri va afecta costul reparatiilor, care poate fi destul de mare. Asadar, este foarte important sa faci cel putin anual o revizie aer conditionat, ca sa te asiguri ca nu exista probleme de acest gen.

Be Sociable, Share!
Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *