STATII DE METROU

0 Comment

Unele sunt somptuoase, altele moderne, unele sunt pictate de catre diferiti artisti ai zonei, care aduc un plus de culoare in vietile celor care trec pe aici, uneori obositi si surmenati dupa o zi grea de munca iar in acest fel isi fac publicitate, fiind cunoscuti la nivel local si nu numai. Iata care sunt statiile de metrou cele mai atragatoare din lume:

*Metroul din Dubai

Daca ai ocazia sa ajungi in Dubai cu siguranta te astepti la retea de metrou ultra moderna care sa uimeasca prinelementele sofisticate si de bun gust. Intr-adevar, aici statiile de metrou sunt o combinatie intre designul modern si traditia Emiratelor Arabe, care si-au pus amprenta in toata lumea. In mod surprinzator, acestea au forma unei scoici si sunt inspirate din traditia locala a pescuitului de perle, specific acestei zone. In interiorul metroului gasim pictate cele patru elemente ale naturii: apa, aerul, pamantul si focul iar unele statii includ chiar elemente arhitectonice specifice tarilor arabe.

*T-Centralen, Stockholm

Metroul din Stockholm a fost considerat pentru multa vreme cea mai lunga galerie de arta din lume. Statia de metrou T-Centralen a fost realizata in anul 1975, de catre un arrhitect iscusit care a stiut cum sa puna in valoare elementele specifice acestui tunel care pare sa nu se mai sfarseasca. Este impresionat cum unele dintre statiile de pe aceast circuit sunt construite pe stancile originare, dand astfel o atmosfera  unica si usor ciudata, in acelasi timp.

*Canary Wharf, Londra

Se spune ca metroul din Londra este cel mai vechi din lume, dar cu siguranta, nu este cel mai darapanat. Statia Canary Wharf se remarca prin uriasele arconade din beton care dau un aspect unic si impresioneaza prin marimea si designul lor in timp ce interiorul frumos amenajat face ca ziua celor care trec pe aici sa fie mult mai placuta.

Be Sociable, Share!
Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *