PERU – TARA INCASILOR

Daca nu stiati Peru este a treia mare natiune a Americii de Sud, un tinut incantator si variat, unde se vorbeste limba spaniola (castellano). Contrastele si complexitatea acestei tari se regasesc in muntii Anzi de unde izvoraste fluviul Amazon, fiind cel mai mare ca debit de apa din lume, in timp ce in partea de sud a tarii se intinde una dintre cele mai secetoasa regiuni de pe glob, Arica. Este absolut uimitor cum se imbina aceste elemente de relief spre uimirea noastra, a tuturor.

Cea care este la mare cautare de catre turisti ramane partea de nord a coastei fiind zona preferata pentru vacanta de vara unde gasiti plaje intinse si atragatoare, clima placuta si paduri de mangrove. Partea centrala si de sud a coastei nu este decat un mare desert unde puteti intalni orase imense cum ar fi Lima, Paracas si Nazca fiind cele mai cunoscute. Intre oceanul Pacific si crestele Anzilor se intinde un mare desert impunator care impresioneaza inca de la prima vedere.

Iar daca vreti sa urcati de la munte spre altitudine mai mare puteti vedea vestitele camile andine, specifice locului cum ar fi: lama, alpaca si vicuna, condorii si puteti vizita lacul Titicaca si doua mari orase – Arequipa si Cusco.
Daca va plac aventurile trebuie neaparat sa ajungeti si in marea jungla a Amazonului, un loc cu adevarat mistic. De indata ce o sa calcati pe desertica coasta de sud vei fi surprins de frumusetea acesteia dar si celelalte doua zone merita vizitate, asa ca faceti tot posibilul sa ajungeti si aici.

CAPITALA DIN DESERT
Lima, este de fapt poarta de intrare in Peru pentru majoritatea turistilor. Este un oras foarte mare, unde locuiesc in jur de 10 milioane de locuitori si se intinde pe o suprafata impresionanta, localizat in mijlocul desertului.
Imbina cartiere intinse, cu case elegante, cu zone turistice pline de zgarie-nori si firme luminoase ale celor mai cunoscute marci mondiale. Faleza din Miraflores reprezinta atractica principala unde sporturile ocupa un loc de cinste: se poate face surf in ocean, fotbal si volei pe plaja, va puteti da cu parapanta pe marginea coastei sau puteti juca tenis si puteti face skateboarding in zonele amenajate special pe faleza..
Lima, si cartierul meravilios Miraflores, unde turistii vin an de an reprezinta zona ideala unde merita sa ajungeti cu adevarat. Puteti vizita supermarketuri, mall-uri si agentii de turism sastfelca aceasta zona este una dintre cele mai sigure de pe continent.

Be Sociable, Share!
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *