Masina de gaurit metal – un echipament accesibil

masina-taiat-fierUna dintre cele mai apreciate masini pentru constructii este reprezentata de masina gaurit metal cu coloana, deoarece este un instrument extrem de simplu de folosit si se pot face foarte multe cu ea. Este un echipament foarte apreciat fiindca se pot executa diferite sarcini cu el si poate fi achiztionat atat la preturi de mana doua, dar si ca produs nou – fiind extrem de accesibila. Sunt modele care detin un motor cu curea trapezoidala.

Raportul convingator pret – eficienta face ca unele din ele sa fie ideale pentru utilizarea in ateliere, atat pentru meseriasi cat si pentru amatori. Masina de gaurit metal cu coloana isi are numele exact de la acea coloana vizibila, care sustine greutatea si ajuta la folosirea ei. Printre principalele caracteristici avem urmatoarele: rulmentii de calitate care asigura concentricitate ridicata pinolei, functionare foarte silentioasa care se datoreaza fuliilor echilibrate si curelei trapezoidale de calitate, masa de lucru care poate fi inclinata(±45°), reglajul facandu-se astfel prin cremaliera, un standard cu canale T in placa de baza, dar si un motor puternic din aluminiu, conform IP 54, gama de accesorii care include mandrina de precizie cu actiune rapida, placa de baza permite fixarea pieselor inalte de lucru, si nu in ultimul rand manere ergonomice pentru o munca confortabila. Printre accesoriile standard ale unei masini de gaurit metal cu coloana vom gasi urmatoarele: mandrina cu actiune rapida, dorn mandrina MK 2 / B 16, un ecran de protectie, piulite cursoare pentru un canal cu forma de T, dar si alte scule de baza.

Un model la mana a doua de masina de gaurit cu coloana, poate sa porneasca de la pretul de 1000 de lei, insa in functie de accesoriile cu care este dotata poate sa ajunga chiar si la un pret de patru ori mai mare sau poate mai mult. Amatorii pot incepe lucrul cu un astfel de echipament la mana a doua pentru a diminua costurile.

Be Sociable, Share!
Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *