Investitia in panouri fotovoltaice

panouri-fotovoltaiceDesi nu e o investitie de care sa te feresti, cumpararea de panouri fotovoltaice inca este privita cu mult scepticism si cu o oarecare temere, legata de recuperarea prea grea a investitiei initiale. Sistemele de producere a unei parti din energia electrica necesara intr-o locuinta sunt eficiente in momentul in care reducerea consumului de energie se situeaza undeva intre 40-50%, asa ca banii cheltuiti la inceput se pot recupera foarte usor daca ne gandim la consumul mediu al unei familii obisnuite.

Ce e bine este faptul ca atunci cand sunt caderi ale sistemului electric central ai la dispozitie bateria de rezerva, cu energie electrica inmagazinata pentru o alimentare regulata atat timp cat e nevoie. Alte avantaje ale unor panouri fotovoltaice care sunt demne de luat in seama ar fi intretinerea redusa, pot suporta atat sarcini mici, cat si sarcini mari, la nevoie se adauga capacitati suplimentare de productie fara probleme. Util si flexibil, sistemul de panouri solare se monteaza pe acoperis, pe camp deschis, chiar pe terasa, nu ocupa mult loc, are randament bun si produce suficienta energie electrica pentru reducerea facturilor la energie, insa doar daca e instalat intr-o zona fara umbra si colectorii sunt indreptati spre sud. In cazul in care e prezent si un boiler la sol sau in interior, panourile fotovoltaice de pe acoperis transfera caldura solara in echipamentul pentru incalzire, montat pe verticala. Este interesant de stiut faptul ca apa poate fi incalzita pana la o temperatura de 120 grade Celsius, astfel ca apa calda menajera furnizata are cam 75-85 grade Celsius, vara, si 15-45 grade Celsius iarna.

Aplicatiile sistemelor cu panouri fotovoltaice pot fi diverse, de la asigurarea apei calde si incalzirii in locuinta, pana la reducerea costurilor cu energia electrica in institutiile publice. Panourile fotovoltaice raman solutii viabile pe termen lung, preturile de achizitie nu mai sunt asa de mari, astfel ca numarul celor care au astfel de sisteme si le folosesc e in crestere.

Be Sociable, Share!
Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *