Ebola, sursa de inspiratie pentru producatorii de jucarii cu mult umor negru

Giant-Microbes-Ebola-Ebola-Virus-Educational-Plush-Toy-0In general, cand faci o jucarie te gandesti sa inventezi ceva nou, sa fie placut pentru micuti sa se joace cu ea, sa fie frumoasa, atragatoare si sa inspire siguranta. Nu acelasi lucru s-ar putea spune despre inventia in materie de jucarii pentru copii a unui mare producator american care nu are altceva mai bun si mai creativ de lansat pe piata decat microbi din plus si plastic, in toate marimile si culorile.

Si cum Ebola nu avea cum sa lipseasca din colectia sa de vreme ce e asa de mediatizat in ultima vreme, producatorul s-a gandit sa faca o incercare si a scos la vanzare virusul Ebola, evident, de jucarie. Dar pentru ca nu prea ai cum sa vinzi daca nu ai publicitate buna, cu ajutorul unui magazin online, jucaria de plus reprezentand temutul virus Ebola a ajuns la vanzare pe internet. Desi nimeni nu se asteapta ca oamenii sa fie asa de disperati sa cumpere copiilor jucarii care reprezinta microbi si virusi, se pare ca in cazul Ebola interesul oamenilor a fost cu atat mai mare cu cat Ebola e deja amenintare globala pentru sanatatea oamenilor din orice tara. Oriunde poate aparea Ebola, nu exista zone ferite din calea celui mai virulent tip de virus intalnit vreodata, asa ca popularitatea jucariei a fost uriasa. Cele doua variante existente, una de dimensiuni mici si alta mai mare, ambele intruchipand Ebola in toata splendoarea sa de virus malefic, costa 10 euro, respectiv 38 de euro. Miile de jucarii vandute sunt poate si rezultatul unei reproduceri la scara a virusului exact asa cum apare el la microscop, asemanator unui vierme mare si incolacit. Producatorul de jucarii a adaugat si niste ochi simpatici si o culoare maronie foarte bine de asortat cu mobila sau parchetul, ca doar Ebola e VIP si trebuie sa fie si el chic, nu?

Africa, Liberia, Sierra Leone, Guineea au fost lovite crunt de cea mai severa urgenta medicala vazuta vreodata, virusul Ebola omorand mii de oameni care nu au avut nicio sansa in lupta cu boala. Nigeria, Senegal, Spania, SUA sunt si ele deja pe lista tarilor unde s-au semnalat cazuri izolate de infectare cu Ebola. Sute de pacienti posibil infectati, care au intrat in contact cu cei bolnavi sunt monitorizati atent, unii chiar fiind spitalizati ca o masura de precautie. Cum sa nu fie populara jucaria in conditiile astea?

Idei neobisnuite de jucarii a avut si alta companie, tot americana, care a produs jucarii cu personajele principale din serialul Breaking Bad care aveau in mana si metamfetamina cristalizata, un drog foarte puternic cu efecte severe asupra creierului si organismului. 8.000 de parinti care nu au putut concepe ca asa ceva sa fie in mana copiilor lor si o petitie au distrus planurile producatorului, jucariile fiind retrase imediat de la comercializarea in magazinele americane…

Be Sociable, Share!
Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *