CE AR TREBUI SA MANCAM CA SA SLABIM USOR?

0 Comment


Pentru a reusi sa slabim, in primul rand trebuie sa facem diferenta intre foame si apetit. Foamea este o nevoie naturala iar apetitul este o pofta, nu o necesitate. Nutritionistii afirma ca in ziua de azi se promoveaza alimentele ce au abilitatea de a produce satietate si a intarzia senzatia de foame.

Alimentele care scad pofta de mancare si care te ajuta sa mananci sanatos si  sa slabesti fara efort sunt: ovazul, nucile, semintele de in, somonul, apa, ceaiul verde, albusul de ou, tofu natural, varza si merele.

Ovazul contine fibre insolubile si favorizeaza instalarea senzatiei de satietate pentru mai mult timp. Nucile contin acizi grasi nesaturati ce stimuleaza hormonii inhibitori de apetit ce au un rol major in transmiterea catre creier a mesajului de satietate.Semintele de in sunt de asemenea recunoscute pentru rolul lor de ihibitor de apetit. Cu rol in diminuarea cresterii nivelului de glicemie acestea au proprietatea de a tine sub control senzatia de foame.

Datorita cantitatii mari de proteine si acizi grasi oega 3, somonul ne da o stare indelungata a senzatiei de satietate. Apa joaca un rol foarte important in organism. Daca organismul este deshidratat, creierul poate transmite informatii eronate, si-anume mesajul senzatiei de foame si nu de sete. Deshidratarea induce nevoia de a manca de aceea este bine sa incepeti sa beti apa inca dis de dimineata cand va treziti.

Be Sociable, Share!
Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *