ANTARCTICA – COMBINATIE INTRE INEDIT SI MIRACULOS

0 Comment


Daca va plac locurile inedite si va impresioneaza frumusetea naturii atunci ar fi bine sa aflati cateva lucruri interesante despre uimitoarea Antarctica. Acest tinut minunat ne provoaca sa ii descoperim secretele, pe care multi dintre noi nu le stiam. Iubitorii de aventura si oamenii de stiinta ignora conditiile meteorologice si pornesc in descoperirea acestui loc deosebit, fara sa le stea nimic in cale.

Totusi, inainte de a pleca la drum trebuie sa stie cate ceva din surprizele pacute sau mai putin placute, pe care le ofera acest loc. In primul rand, trebuie sa fie foarte rezistenti la frig deoarece Antarctica este cel mai rece loc de pe Pamant si cel in care bate vantul cel mai mult. Este greu de crezut dar in acelasi timp adevarat este faptul ca cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Antarctica a fost de -89 Celsius de grade in anul 1983, in timp ce in cea mai calduroasa zi din an temperatura nu ajunge la mai mult de 15 grade Celsius. Foarte greu de imaginat cum cineva ar putea suporta asemenea temperaturi.

Cel mai interesant lucru despre Antarctica este contradictia dintre clima uscata si cantitatea de apa care se afla acolo, si-anume, aproximativ 70% din apa de pe Pamant. Si totusi, specialistii sustin ca acest continent este cel mai uscat loc de pe planeta. Chiar si in cel mai desertic loc din lume ploua mai mult decat in unele regiuni din Antarctica. Surprinzator este si faptul ca in Antarctica nu a mai plouat de 2 milioane de ani. Toata regiunea de la Polul Sud are o medie de precipitatii de doar 10 cm pe an.

Bineinteles ca in aceste conditii de viata nu pot exista locuitori in Antarctica. Singurii oameni care locuiesc acolo din cand in cand, pentru o perioada mai lunga de timp, fac parte din comunitatile de cercetatori stiintifici. Aproximativ 5000 oameni de stiinta si personal auxiliar se afla in Antarctica in perioada iernii, dintre care 1000 raman pe aceste meleaguri pentru a descoperi diferite lucruri si as continua lucrarile.

Be Sociable, Share!
Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *