Agricultura, hobby sau afacere

seminte-organiceAgricultura in general a fost dintotdeauna una dintre preocuparile de baza ale romanilor, mai ales in mediul rural. Inca din cele mai vechi timpuri, taranii romani isi asigurau cele necesare traiului in gradina proprie, incepand cu cateva animale (pe care le cresteau pentru foloasele zilnice de tipul oua, lapte, branza,etc dar si pentru carne, atunci cand decideau sacrificarea lor) si terminand cu tot soiul de legume si fructe. In ce masura putem numi aceasta preocupare a taranului roman hobby si in ce masura necesitate?

Este clar ca necesitatea era cea care il facea pe om sa isi creasca tot ce avea nevoie pentru consum, insa si spiritual gospodaresc isi facea simtita prezenta in fiecare curte. Astazi, agricultura reuseste sa devina mai mult o afacere si mai putin lupta pentru asigurarea necesitatilor proprii, iar acesta este un lucru bun pentru care isi asigura astfel un trai.

Daca este sa ne referim la agricultura organica, ar trebui sa spunem ca foarte multi romani isi folosesc astazi chiar si cele cateva sute de metri patrati pe care ii au pe langa casa pentru a-si planta cateva legume si cativa pomi fructiferi, astfel incat sa aiba parte de o productie cat mai ecologica, mai ales ca nimic din ceea ce cumperi de la piata sau din supermarket nu mai are gustul legumelor si fructelor copilariei. Pentru acestia, agricultura poate fi numita un hobby insa si o satisfacere a unei nevoi imediate – aceea de a manca sanatos – desi productia proprie nu va acoperi niciodata consumul, daca suprafata nu este una mai mare de cateva sute de metri. Agricultura organica devine afacere atunci cand se practica pe suprafete mari, cand culturile sunt importante si depasesc cu mult necesitatile familiale.

Fie ca vorbim despre un hobby sau despre o afacere, agricultura incepe de la achizitionarea semintelor. La http://www.seminteplante.ro/seminte-organice doua nume importante din domeniul agriculturii organice – Vitalis (Enza Zaden) si Hild (Nunhem) sunt disponibile pentru adevaratii cultivatori bio.

Be Sociable, Share!
Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *